netwerken
Disseminatie:
De verschillende deelnemers van NOTaS geven regelmatig lezingen en workshops over de mogelijkheden van Taal- en Spraaktechnologie.

netwerken
Netwerken:
Dit wordt vooral op locatie bij bedrijven, instellingen en universiteiten gedaan. We laten zien wat wij kunnen, waarnaar we op zoek zijn en kijken wat de ander "te bieden" heeft.

netwerken
Belangenbehartiging:
Een cruciaal onderdeel van NOTaS is de belangenbehartiging van de TST-gemeenschap. We willen geen subsidie, maar wel dat bv de overheid onze producten afneemt.

vijver

NOTaS LogoDe stichting NOTaS vertegenwoordigt onderzoeksinstellingen en applicatieontwikkelaars in de sector Taal- en Spraaktechnologie in Nederland.
Gezien het aantal sprekers van de Nederlandse taal (circa 20 miljoen) kan het Nederlands beschouwd worden als een middelgrote taal die het risico loopt tussen het tafellaken en het servet te vallen. Te klein om de dikwijls forse investeringen van de industrie te rechtvaardige maar groot genoeg om een serieuze afzetmarkt te creëren. Mede hierdoor is het van belang dat de verschillende spelers in het veld (onderzoeksinstellingen, bedrijfsleven en overheid) de krachten bundelen om ervoor te zorgen dat de Nederlandse en de Nederlandstalige TST-industrie niet in de vergetelheid belanden maar juist voorop lopen in de technologische ontwikkelingen.

Volgens verschillende Europese onderzoeken, lukt dit laatste nog steeds goed: al jaren is Nederland een relatief sterke speler op het gebied van zowel fundamenteel als meer toegepast TST-onderzoek. NOTaS speelt hier een duidelijke rol: het brengt de onderzoekers en de ontwikkelaars uit alle onderdelen van de TST-branche samen waardoor veel makkelijker gezamenlijk opgetrokken kan worden.

 

Ontmoet belangrijke TST-specialisten in NOTaS.
Lees wat NOTaS en TST voor uw organisatie kunnen betekenen.
Wilt u deelnemer worden?